Što je razdjelnik?

Razvodnici snopa su optički uređaji koji razdjeljuju svjetlosnu zraku u dvije ili više svjetlosnih zraka, što je ključni dio većine interferometara. Obično se sastoji od metala ili dielektričnog filma.

Najčešći oblik je kocka izrađena od dva trokutastog staklenog prizma, zalijepljenog na podlogu pomoću poliesterskih, epoksi ili uretanskih ljepila. Debljina sloja smole se podešava tako da se reflektira polovina (određene valne duljine) svjetla kroz jednu "luku" (tj. Kocku obiju strana), a druga polovina se kontinuirano prenosi zbog cjelokupne unutarnje refleksije. Polarizirajuće beamsplitters, kao što su Wollaston prizmi, koriste birefringentni materijal za podjelu svjetla u drugačije polarizirane svjetlosne zrake.

Drugi je dizajn upotreba polusuhanog zrcala, komada stakla ili plastike, bistre, tanke metalne prevlake koja je sada obično aluminijska para pohranjena aluminijem. Debljina taloga se kontrolira tako da se dio (obično polovica) svjetlosti koja se pojavljuje pod kutom od 45 stupnjeva, a koja se ne apsorbira s premazom, prenosi se, a ostatak se ogleda. Vrlo tanka zrcala s polusestilom za fotografiranje obično se nazivaju ogledala od čađe. Da bi se smanjio gubitak svjetlosti zbog apsorpcije reflektirajućeg premaza, korišteni su takozvani "Swiss Cheese" beamsplitters. U početku, to su bili perforirani, visoko polirani metalni listovi kako bi se postigla željena refleksija i propusnost. Nakon toga se metal nanosi na staklo da se formira diskontinuirana prevlaka, ili se maleno područje kontinuiranog premaza ukloni kemijskim ili mehaničkim djelovanjem kako bi se stvorila vrlo doslovno "polu-srebro" površina.

Umjesto metalnog premaza može se upotrijebiti dikroična optička prevlaka. Ovisno o svojoj prirodi, omjer refleksije do prijenosa varira ovisno o valnoj duljini incidentne svjetlosti. Beamsplitters se koriste za neke reflektorske reflektorske reflektore za raspršivanje neželjenih infracrvenih (termalnih) zračenja i izlaznih spojnica u laserskoj strukturi.

Treći tip raspršivača je dikroični sklop prizme zrcala koji koristi dikroičnu optičku prevlaku za razdvajanje incidentne zrake u više spektralno različitih izlaznog greda. Takvi uređaji koriste se u videokameri s tri boje i trobojnim filmovima u boji. Trenutno se koristi u modernim tri CCD kamere. Optički sličan sustav koristi se kao unatrag za kombiniranje snopa u tri LCD projektora u kojem se svjetlo iz tri zasebna crno-bijela LCD zaslona kombinira u jednu sliku u punoj boji za projekciju.

Razvodnici za jednodimenzionalno vlakno za PON mreže koriste jednofrekventno ponašanje kako bi podijelili snop. Rastavljači se "spliciraju" na X cijepanjem dvaju vlakana.

Korištenje jedne leće i jedne točke ekspozicije za snimanje poretka ogledala ili prizma stereoskopskog para ponekad se naziva "razdjeljivač zraka", ali to je neodgovarajuća upotreba riječi jer su zapravo parovi periskopa koji se reflektiraju Svjetlo nije iz slučajnosti. U nekim rijetkim slučajevima privitaka stereo fotoaparata, blok ogledala ili prizma obavlja suprotnu funkciju kao i raspršivač zrake, s prekrivenom temom koja omogućuje izravnu izradu ispupčene 3-d slike iz dva različita pogleda u perspektivi kroz filtar boja ili se brzo izmjenjuju polja 3D polja narudžbe.


Šangaj New Eyes Medical Inc je sveobuhvatna korporacija koja integrira više sektora kao što su medicinsko ulaganje, upravljanje, razvoj digitalnih oftalmoloških proizvoda, proizvodnja i generalni agent diljem Kine od američkih TTI Digital High Definition Products. Vještine koje je razvio Neweyes, Fundus Camera ; Optometrijska oprema ; Oftalmološki mikroskop ; Slit Lamp , osvojili su autorska prava narodne republike Kine.

Više informacija o kirurškom mikroskopu : http://www.eyesmed.com/fundus-camera/