JenLab nudi novu provjeru kvalitete za transplantaciju rožnice

Bolesti rožnice su drugi najveći uzrok sljepoće u svijetu. Kada konvencionalni tretmani ne uspiju, vid pacijenta može se vratiti samo transplantacijom doniranih ljudskih rožnica.

Transplantacija rožnice je najčešći postupak transplantacije u svijetu. Međutim, nema dovoljno donatora koji bi zadovoljili potražnju, s vremenom čekanja čak devet mjeseci za doniranu rožnicu. Dodavanjem problemu, veliki broj darovanih uzoraka nije prikladan za transplantaciju zbog medicinskih zapisa davatelja ili zbog slabe kvalitete tkiva, kao što je gustoća gustoće endotela. Normalno, darovane rožnice se čuvaju danima, ili čak tjednima, u posebnim posudama prije transplantacije.

Transplantacija rožnice je najčešći postupak transplantacije u svijetu

Multiphotonska tomografija
Trenutačno, provjere kvalitete na darovane rožnice provode se ispitivanjem raspršenog svjetla, pružajući informacije o anatomiji rožnice i morfologiji. U JenLab- u razvili smo novu metodu s boljom rezolucijom, nudeći dodatne informacije o metabolizmu stanica, kao io strukturnoj organizaciji stromalnog kolagena. Metoda se zove multiphoton tomografija (MPT).

MPT temeljen na gotovo infracrvenoj femtosekundnoj laserskoj tehnologiji već je u kliničkoj uporabi kako bi osigurao neinvazivne optičke biopsije ljudske kože bez oznaka. Trenutačne aplikacije uključuju rano otkrivanje raka crne kože, procjenu kozmetičkih postupaka protiv starenja i mjerenje stanjivanja kože u astronautima nakon dugotrajne svemirske putovanje.

Sada, s financiranjem iz EU Horizon 2020 programa (grant 726666, LASER-HISTO, faza 2-SME), JenLab je pionirski korištenje MPT za poboljšanu provjeru kvalitete transplantacije rožnice, koristeći optički metabolički prikaz, kolagen snimanje i lipid / Slike vode. Metaboličko stanje može se procijeniti kroz životno vijek fluorescencije autofluorescentnih koenzima. Mreža kolagenskih fibrila može se snimiti putem druge harmonijske generacije (SHG), gdje se infracrvena laserska zraka prenosi u slabo plavo svjetlo. Kemijske informacije o raspodjeli lipida i sadržaja vode mogu se dobiti brzom Raman (CARS) spektroskopijom. CARS također otvara put za proučavanje farmakokinetike kapi za oči.

Očisti pogled na rožnicu
U JenLabovom MTP procesu, višestruki detektori omogućuju simultano mjerenje autofluorescencije, životnog vijeka fluorescencije, SHG i CARS s jednom osjetljivošću fotona. Tipični optički odjeljak koji se sastoji od 512 x 512 piksela traje samo šest sekundi. Intracelularne stanice i mreža kolagena mogu se odmah vidjeti na ekranu.

U prvoj kliničkoj studiji na Sveučilišnom centru Sveučilišta Saarland pokazali smo da se MPT slike mogu koristiti za karakterizaciju morfologije slojeva rožnice, stanica usadaka, kolagenske mreže i metabolizma ljudske rožnice. Nadalje, može se otkriti bakterijska kontaminacija.

Zanimljivo je da se metabolizam različitih stanica usadaka povećava s vremenom nakon davanja, dok se metabolizam važnih endotelnih stanica smanjuje. Tako se MPT može koristiti za optimizaciju postupka pohranjivanja i procjenu pravog vremena za transplantaciju.

Vjerujemo da će MPT u sljedećih nekoliko godina biti korišten za kvalitetne provjere doniranih rožnica za transplantaciju kako bi se povećala broj pozitivnih kirurških ishoda. Štoviše, in vivo MPT će također vrlo vjerojatno biti korišten na ljudskom oku za dijagnosticiranje bolesti kao što je dijabetes kroz izravni pogled na tijelo kroz ljudski prozirni prozor: rožnica.

Šangaj New Eyes Medical Inc. osnovan je 2005. godine, a objavljen je 2012. godine. To je prva objavljena tvrtka u području oftalmološkog liječenja.

Specijalizirani smo za digitalni sustav za snimanje videouređaja za oftalmološku opremu, kao što su mikrovalni mikrovalni mikroskop, fundus kamera mikroskop, oftalmološki kirurški mikroskop, AB scan, oftalmoskop itd.

Za više informacija kliknite: http://www.eyesmed.com/products